[INFO] Počinju kastinzi za Lice Godine Bosne i Hercegovine 2017.

Lice Godine Bosne i Hercegovine 2017.

Počinju kastinzi za izbor top modela Lice Godine ”The Look of the Year” Bosne i Hercegovine 2017. Kasting organizuje modna agencija Freestyle iz Tuzle, partner modne agencije “Model Scouting Office” te zastupnik izbora “Lice Godine – The Look of the Year” za Bosnu i Hercegovinu.

Saradnja i stručnost ovih agencija ogleda se u rezultatima modela koje postižu hodajući svjetskim pistama za: Dior, Prada, Givenchy, Balenciaga, Gucci, Chanel itd; Fotografišući se za naslovne strane i editorijale svjetskih top magazina: Vogue, Numero, Elle, Harpers Bazaar, Marie Claire, Numero, Grazia itd.; bivajući zaštitna lica najprestižnijih modnih kuća poput: Armani, D&G, Jean Paul Gaultier, Versace, GF Feree, Max Mara, Cavalli, CK ,Intimissimi, Victoria Secret, Zara, Paull & Bear, Mango, Chopard, L’Oreal itd.

Kako bi sudjelovali na izboru “Lice Godine – The Look of the Year”, prijavljeni moraju ispunjavati sljedeće uslove: djevojke da imaju između 14 i 22 godine, te da su visoke najmanje 174 cm., dok muškarci traba također da imaju između 14 i 22 godine te da su visoki najmanje 183 cm.

Svi koji se prijavljuju, a ukoliko su mlađi od 18 godina, moraju doći u prisustvu roditelja ili staratelja. Djevojke bi trebale biti minimalno našminkane u odjeći koja pokazuje cijelu figuru, kao što su tajice, uske traperice i obična majica te ponijeti kupaći kostim.

Mladići bi također trebali nositi odjeću koja pokazuje cijelu figuru kao što su obična majica i uske traperice, ponijeti kupaći šorc te biti bez kape.

Prijava se vrši direktno na kastingu, popunjavajući aplikaciju izbora.

Svi prijavljeni su oslobođeni svih troškova (nema kotizacije).

Kastinzi će bitI održani u Tuzli – 5. augusta i 12:00 sati u Hotelu Tuzla, Banja Luci – 12. augusta u 12:00 sati u Hotelu Bosna, te u Sarajevu – 19. augusta u 12:00 sati u Hotelu Saraj.